Având în vedere Ordonanţa de urgenţă nr. 195/2005 privind protecţia mediului, vă aducem la cunoştinţă că potrivit art. 94, alin. (1), lit. r), obligativitatea persoanelor fizice şi juridice este de a asigura luarea măsurilor de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere, feroviare şi de navigaţie.

Vă facem cunoscut că reprezentanţii Compartimentului Protecţia Mediului, împreună cu poliţiştii locali din cadrul Serviciului Poliţiei Locale Giroc, au permanent în atenție terenurile nesalubrizate aflate pe raza comunei Giroc, efectuând în această perioadă verificări pe linia depistării de locații neîngrijite, neigienizate și neîmprejmuite.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare privind menținerea stării de curățenie și protejarea mediului pentru a nu se ajunge în situații critice, prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel.

Începând cu data de 15.05.2023, după identificarea terenurilor neîntreținute cu vegetație ierboasă, deținătorii legali vor fi sancționati conform legislatiei în vigoare.

Attachments:
Download this file (img-230509103139.pdf)img-230509103139.pdf[ ]356 kB